Oamkin hybridilaboratorio tarjoaa laajan valikoiman teknologiaratkaisuja kiinteistöjen sähkön sekä energiakulutuksen ja -käytön hallintaan ja teollisen internetin käyttöön. Laboratoriossa voidaan esitellä ja demonstroida teollisuuden keskeisiä suunnittelu- ja hallintaperiaatteita, kuten talotekniikan, automaation, energian, sähkötekniikan ja informaatiojärjestelmien yhteensopivuutta ja toimivuutta.

Tämän lisäksi laboratoriossa voidaan tutkia ja kehittää uusia ratkaisuja, jotka parantavat kiinteistöjen energiatehokkuutta ja vähentävät niiden ympäristövaikutuksia. Teollinen internet tarjoaa mahdollisuuksia myös kiinteistöjen hallinnan automatisointiin sekä tehokkaampaan tiedon jakamiseen ja visualisointiin.

Hybridilaboratoriossa yritykset voivat kokeilla ja kehittää erilaisia verkonhallintaratkaisuja suojatussa ympäristössä. Esimerkiksi Zabbix on avoimen lähdekoodin ohjelmistona (FOSS) erinomainen alusta eri kokoisten verkkojen ja niihin kytkettyjen laitteistokokonaisuuksien käynnissäpitoon. Laboratorioympäristössämme kokeiluja voidaan tehdä myös opintojaksojen harjoitus- ja projektitöinä.

Hybridilaboratoriossa voidaan tutkia ja kehittää uusia tapoja hyödyntää teknologiaa kiinteistöjen hallinnassa ja teollisen internetin kehityksessä. Se tarjoaa mahdollisuuden demonstroida ja testata uusia ratkaisuja ennen niiden käyttöönottoa laajemmalla skaalalla.

Katso alla olevalta videolta lisätietoja: